Skip to content

VARA: Uitgelicht

13 november 2005

Rinske Wels

Uitgelicht is een twee uur durend informatief magazine waarin het Nederlandstalige lied centraal staat. Met aandacht voor cabaret, musicals, CD-producties en actuele ontwikkelingen uit de theater- en amusementswereld.

De inhoud van zondag 13 november

Kort voor de première van ‘Beauty and the beast’ liep Ben Cramer door een val met zijn motor een enkelblessure op waardoor hij een aantal weken uitgeschakeld was. A.s. woensdag pakt hij de draad weer op en is (voorlopig enkele malen per week) weer te zien in de musical als Maurice, de vader van Belle. Daarover én over zijn nieuwe solo-CD ‘De andere kant’ (met eigenzinnige intepretaties van oude Nederlandse liedjes) komt hij praten in Uitgelicht.

Harry Sacksioni behoort al jaren tot de absolute gitaartop. In het theater was hij de laatste jaren vooral actief als solist; een man alleen op het podium, omringd door zijn zes gitaren. In zijn nieuwste programma ‘City’ werkt hij weer met andere muzikanten. Afgelopen woensdag (9 november) ging ‘City’ in Schouwburg Ogterop in Meppel in première.

Sinds kort is cabaretière/columniste Nilgün Yerli op tournee met haar nieuwe theaterprogramma ‘Bang-bang’. In dit programma draait het om angst, die velen van ons in zijn greep lijkt te hebben. De kracht van Nilgün Yerli ligt echter in haar combinatie van stelligheid en zelfrelativering en dus is ‘Bang-bang’ een voorstelling met harde waarheden maar ook met veel humor. Op 5 december organiseert Nilgün Yerli rond dit programma een speciale Sinterklaasavond met gasten in Theater Carré in Amsterdam.

Het CD-panel bestaat deze week weer uit Coot van Doesburgh en Hugh den Ouden. Aan hen wordt ter beoordeling het nieuwe album ‘Wijzer’ van Guus Meeuwis voorgelegd.

In de rubriek ‘Uitgesproken’ geeft een luisteraar zijn mening over de nieuwe theatervoorstelling ‘Kort door de bocht’ van Vincent Bijlo, die afgelopen donderdag in première ging.

VARA Radio 2 – 13 november 2005

[audio:/media/2005-11-13Uitgelicht_interview.mp3|titles=VARA Radio 2 – 13 november 2005]

Aankomende optredens:
 • 02 dec
HENGELO
 • 06 dec
WAGENINGEN
 • 07 dec
DRACHTEN
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL