Skip to content

Harry schrijft – ‘Wat een avond!’ (Hommage Carré)

25 oktober 2010

Carre 2010De reacties tijdens en na mijn hommage avond in Carré op 19 oktober j.l. plus de felicitaties voor mijn verjaardag zijn zo overweldigend en vooral zo talrijk, dat ik onmogelijk iedereen persoonlijk kan bedanken. Toch wil ik iets persoonlijks laten weten. Ik kies er daarom voor om mijn ervaring van die avond op te schrijven en tevens iedereen via mijn site te bedanken.
Ik wil allereerst vanaf deze plaats iedereen ontzettend bedanken die aanwezig was op dinsdag 19 oktober 2010 in het Koninklijk Theater Carré, om mijn hommage mee te beleven en naar zo’n grote hoogte te stuwen. En dat waren er nogal wat! Veertien(!) honderd mensen publiek plus een twintigtal bevriende artiesten hebben mij, mijn vriendin Nancy en onze kinderen Jessa en Lenno, een onvergetelijke avond bezorgd.
CarreZelden heb ik als mens en als muzikant zoveel waardering mogen ervaren in de vorm van woorden, muziek, zang en applaus, zowel vanaf het podium als vanuit de zaal. Meer dan overweldigend! Alleen al onze entree aan het begin van de avond werd voor mij en mijn gezin een historisch moment. In een volledig donkere zaal met alleen een volgspot op ons gericht, kregen we bij binnenkomst een minutenlang durende staande ovatie. In één woord: Kippenvel!


Het waren stuk voor stuk schitterende, persoonlijke optredens met intense en oprechte woorden van bevlogen artiesten. Mensen die me dierbaar zijn, waarmee ik een warme band voel, dezelfde muziektaal spreek en bovendien een groot deel van mijn muzikantenleven mee deel of heb gedeeld. De muziektaal en de gevoelstaal blijken een onverminderd bindmiddel waardoor ik ook bij de artiesten die ik al jaren niet meer gezien had, meteen weer een diepe intensiteit voelde. Dat werd zelfs bijna tastbaar toen ik tegen het eind van het programma zelf het podium werd opgevraagd om samen met Herman van Veen onze gezamenlijke compositie Later (tekst: Simon Carmiggelt) en Dat Tedere Gevoel te spelen. De chemie tussen ons voelde alsof we gisteren nog met elkaar speelden in plaats van dertig jaar geleden. En ik kreeg op het podium sterk de indruk dat het gehele publiek in Carré dat ook zo voelde…
Het was sowieso een grandioos publiek! Het bestond uit vele generaties met als extra bijzonderheid een groot deel jongeren. Ook ben ik danig onder de indruk van alle mooie en vooral betrokken reacties en felicitaties vanaf de dag na ‘de avond’, in het gastenboek op deze site en via de brieven die ik persoonlijk heb mogen ontvangen uit heel Nederland en België. Wat een mooie woorden! Hartelijk dank daarvoor!
Deze wondermooie avond – die ik uiteindelijk zelf mocht afsluiten met de compositie waar ik naar mijn idee mijn gehele carrière aan te danken heb (Meta Sequoia) – waarin ik zoveel diep emotionele momenten heb ervaren, heeft me door zijn intensiteit pas een aantal dagen later de mogelijkheid gegeven, de inslag ervan beetje bij beetje te kunnen bevatten. En nu, een aantal dagen later weet ik: er zijn ‘kraters’ geslagen, die avond! En wat geniet ik er van!
Ik ben ik blij dat TV Gelderland alles van die dag heeft opgenomen. Zo heb ik namelijk een sterk bewijs in handen dat die avond ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Want af en toe betrap ik me op de gedachten: Dit kan niet, dit heb ik gedroomd… Maar nee, gelukkig, het was echt waar! De documentaire zal overigens tussen Kerst en Nieuwjaar 2010 worden uitgezonden.

Dank aan iedereen hieronder, voor een avond die ik mijn verdere leven als de warmste en indrukwekkendste zal koesteren.

Harry Sacksioni

Het aanwezige publiek
Herman van Veen
Raymond van het Groenewoud
Leoni Jansen
Hans Dorrestein
Eric Vaarzon Morel
Wim den Herder (aanstormend gitaartalent)
Freek de Jonge
Frits Spits
Youp van het Hek (cadeau in kleedkamer)
Rob Chrispijn (tekstschrijver)
Boudewijn Spitzen (tekstschrijver)
Introdans (Balletgezelschap)

Flevo mannenkoor
Gert van de Vijver (Zandtovenaar)
De pupillen van de FC Lienden
De band, bestaande uit:
– André van der Hoff – Saxofoon
– Cor Mutsers – gitaar
– Lené te Voortwis – bas
– Mark Stoop – slagwerk
– Frank van Wanrooij – toetsen, arrangementen en leider.
Enny Snoeren, Art Motion Nijmegen (organisatie)
Chris Bergwerf, Senf (mede organisator)
Van der Linden geluid
Annet Burgers (ontwerp affiches)
Technici Koninklijk Theater Carré

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM